tisdag 30 mars 2010

Kungsholmen Runt eller Spring Cross?

Tidigt i höstas då Roadrunner satt hemma och deppade över att ha dragit på sig överträning försökte han ändå föra in några element i tillvaron som på något vis hade med löpning att göra. Dels startade han denna blogg och dels anmälde han sig till en massa tävlingar. Lite urskiljningslöst, har det visat sig. Av någon anledning anmälde han sig till den förvisso trevliga tävlingen Spring Cross, men med den lite udda distansen 12 kilometer.

Hade jag tänkt efter en smula hade det varit bättre att rikta in sig på de distanser där jag har mina målsättningar. Den enda halvmara som var planerad var Stockholm Halvmarathon och eftersom jag aldrig tävlat på distansen tidigare har jag ingen direkt uppfattning om vad jag kan klara av. På träning har jag sprungit på 1.41 med pigga ben efteråt (i augusti 2009). Det vore därför fint om jag kunde få in en halvmara nu på våren också, så att jag får veta hur mycket jag behöver putsa inför halvmaran i september.

Jag har tidigare gått och sneglat lite på Kungsholmen Runt men den visade sig sammanfalla med Spring Cross som jag redan var anmäld till. De båda tävlingarna går ju till och med på samma dag.

Nu har jag tänkt om lite grand. Igår anmälde jag mig till Kungsholmen Runt och jag skippar således Spring Cross. Planerat marschtempo kommer att bli c:a 4:28 /km vilket kommer att rendera en sluttid på drygt 1:34 Marschtempot har jag kommit fram till genom Riegels formel men kan komma att revideras (förhoppningsvis nedåt!) när den 8:e maj närmar sig. Jag tror att formeln stämmer skapligt upp till en halvmara eftersom kolhydratdepåerna antagligen inte hinner tömmas.

Vilka av er ska springa Kungsholmen Runt? Om någon är sugen på Spring Cross har jag en startplats att avvara.

9 kommentarer:

 1. Jag kommer inte att springa Kungsholmen men däremot vara funktionär och heja en massa

  SvaraRadera
 2. Klart att Kungsholmen ska springas, en riktigt bra halvmara tycker jag!

  SvaraRadera
 3. Jag ska springa Gävle Halvmarathon den 9 maj.
  https://www.gavle.to/~hemlingby.lk/gavle_halv_&_kvarts_marathon.htm

  SvaraRadera
 4. Jag kommer att springa SpringCross. Om man inte springer Lidingöloppet så finns det ju inte så många chanser att springa större terränglopp. Och terräng med ganska mycket backar är ju kul att springa, man blir trött på ett helt annat sätt än av att nöta asfalt.

  Men Kungsholmen runt är säkert ett bra lopp också. Det är synd att de krockar.

  SvaraRadera
 5. Jag har anmält mig till Kungsholmen runt i år, men jag har aldrig sprungit SpringCross. Om man vill ha terrängloppserfarenhet i Stockholm så finns ju alltid Xtreme

  SvaraRadera
 6. Planen var från början att springa kungsholmen runt, men nu krockar det med en löpardag som jobbet arrangerar tillsammans med Ewerlöf - Krepp.

  Sista formbeskedet innan sthlm marathon blir Scaniamilen 27 maj, en riktigt tungt terränglopp (öppet för alla 100:-) Tror inte jag kan upprepa sub 40 från premiärmilen eftersom det är en terrängmil men sub 42 skulle sitta fint.

  /Peter

  SvaraRadera
 7. Jag har allvarliga planer på att köra Kungsholmen Runt!

  SvaraRadera
 8. Klart man ska springa Kungsholmen runt! En halvmara fyra veckor innan the big deal blir en perfekt inledning på den sista träningsfasen.

  SvaraRadera
 9. @Alla: det känns lite trist att skippa Spring Cross men jag måste nog prioritera halvmaran Kungsholmen Runt. Precis som Lars påpekar så innebär det inte bara mer rutin på halvmaradistansen utan är även ett genrep inför stora maran en månad senare.

  @Petra: klart att du ska springa. Du kommer att krossa 1:52.

  SvaraRadera