fredag 6 november 2009

Roadrunner i Lidingöloppet 2010

Nyligen var jag inne på Lidingöloppets hemsida för första gången på några veckor för att kolla om det gick att se vilka och hur många som hunnit anmäla sig till nästa års lopp. Då det inte blev något Lidingölopp för min del i år pga. en halsinfektion, antagligen som följd av överträning, så kommer jag att debutera nästa år (se tidigare inlägg).

Men trots att jag är debutant och inte har några som helst meriter att åberopa (bortsett från en väldigt medioker tid från Blodomloppet 2009 som inte kvalificerade mig till någon annat än startgrupp 5) så har jag enligt mina önskemål tilldelats en plats i startgrupp 2, vilket förvånade mig mycket. I och för sig skrev jag efter bästa förmåga inom formuleringskonsten i anmälningsformuläret en övertygande motivering till varför jag, trots avsaknad av meriter, ändå borde få starta i denna startgrupp. Tyvärr har jag glömt vad jag skrev men minns att jag var väldigt tydlig med mina målsättningar som var i nivå med vad som krävdes för att bli seedad till startgrupp 2. Tydligen lyckades jag övertyga anmälningsmottagaren om att jag kommer att uppnå mina mål. Vad jag gjorde var bara att föra över min egen övertygelse om detta på honom/henne. Men jag erkänner också att jag även klämde in några vänliga ord, charm och lite humor för att göra dem mer välvilligt inställda till mina önskemål.

Lidingöloppets arrangörer har valt att inte skriva ut på sin hemsida vilka seedingmeriter som krävs för att få starta i respektive startgrupp så jag mailade dem därför tidigare i höstas för att fråga. Mitt intresse gällde framför allt startgrupp 2 och detta är vad de svarade:

10 km < 41 min.
Halvmara < 1.32

Lidingöloppets placering i säsongen gör att det finns gott om tid att hinna vässa formen och om det är något lopp jag verkligen vill vara i form inför så är det just detta lopp. Men jag har dock insett att trängseln i spåret gör att en sluttid i paritet med mina ambitioner är avhängig av en bra startplats och mina målsättningar för nästa år är faktiskt satta utifrån att jag ska klara seedinggränsen för att få starta i just startgrupp 2. Efteråt så har jag i och för sig höjt ribban ytterligare en smula för att sätta ytterligare press på min själv. Jag kommer alltså att starta i startgrupp 2 utan att ha uppnått mina mål men jag är inte mindre taggad för det.

I Lidingöloppet 2010 kommer Roadrunner att synas med startnummer 20005 på bröstet och han kommer inte ta längre tid på sig än 2.25 för att tillryggalägga de 30 kilometrarna, allt under förutsättning att han får vara skadefri och behålla hälsan. Det kan ni hoppa upp och klappa er på!!

2 kommentarer:

  1. Heja heja, någon gång ska jag också uppleva Lidingö's 30km men för närvarande lockar det inte riktigt, mer lockad av att prestera bra på Stockholm Marathon och andra "stadslopp"

    SvaraRadera
  2. Anledningen till att jag känner starkare för just Lidingöloppet än något annat lopp är att jag inte tyckte att jag var i tillräcklig god form då vårens/försommarens lopp gick av stapeln. Hade haft benhinneproblem under vintern och våren 2009 och tränade väldigt sparsamt och försiktigt. Först i början av juni anmälde jag mig till Lidingöloppet och började hårdträna, med överträning i september som följd. Men jag var nästan kusligt taggad inför Lidingöloppet och drömde till och med om det på nätterna. Om kvällarna läste jag allt jag kunde komma över om detta lopp och blev gruvligt besviken när jag inte kunde delta. Men mitt hjärta klappar fortfarande lite extra för just Lidingöloppet än för andra lopp jag anmält mig till, t.ex. Stockholm Marathon. En annan anledning till det är nog att jag har en massa trevliga barndomsminnen från just detta lopp. Se tidigare inlägg ("Goda Löpargener" har jag för mig att det var...)

    SvaraRadera