torsdag 29 april 2010

Milspåret utforskat. I synnerhet det jobbiga partiet!

Igår joggade Roadrunner utmed Milspårets bana runt Djurgårdsbrunnsviken. Innan trodde han sig ha memorerat den tämligen enkla banan från denna karta men väl ute på Djurgården verkade inte terrängen stämma med kartan. Ett myller av stigar och vägar orsakade stor förvirring och Roadrunner sprang fel på flera ställen. Efter två fullbordade varv visade GPS:en 10,7 kilometer. En extra runda ute på Djurgården på c:a 700 meter således…

Milspåret kan bli en väldigt trevlig tävling. Jag gillar banan skarpt. I och för sig var det ett parti som antagligen kommer att bli väldigt jobbigt under tävling. Det är backen upp till Rosendahls Slott, där man förlagt Milspårets andra varv. Där sprang jag upp under båda mina varv och som grädde på moset sprang jag vidare i uppförslutet där man skulle svänga ner framför slottet.

Jag joggade som sagt, men ändå gjorde söndagens dryga 33 kilometer sig påminda. De mest mjölksyreansatta musklerna från i söndags protesterade rejält, trots att träningsvärken släppt nästan helt.

Pulsen var låg och fin. 146 bpm hamnade snittpulsen på och milen passerades på 47:54, vilket är en tid jag skulle varit fullt nöjd med på distansen för ett år sedan. Även om de stumma benen gjorde att det kändes trögt vill jag inte kalla löpningen annat än jogg (hmm... vad är skillnaden?)

Nu är det jag som anmäler mig! Väl mött, ni som ska springa den 25/5!

4 kommentarer:

 1. Hehe, jag känner igen känslan efter ett rejält långpass. OM tån tilåter kör jag Göteborgsvarvet 22/5 så jag överlåter Milspåret till dig och andra :-) Just nu lutar det åt att Varvet inte blir av pga tån...:-(

  SvaraRadera
 2. Kör på, men var ändå försiktig så att du inte förstör något inför maran.

  SvaraRadera
 3. Verkar vara en vacker omgivning, säkert väldigt inspirerande.
  Hur tycker du grus funkar jämfört med asfalt... Rent hastighetsmässigt alltså. Tycker du det går lika fort vid samma ansträngning?

  SvaraRadera
 4. @Linus: jag vet inte om jag någonsin har försökt springa fort på grus tidigare men jag tror inte att det är någon större skillnad. Vad jag minns så slirade jag ingenting.

  SvaraRadera