söndag 11 oktober 2009

Någon som minns den svenska löparskon Player?

I början av 80-talet var brorsan sponsrad av det svenska företaget Player, som tillverkade löparskor. Jag har googlat på detta men inte inte hittat några som helst spår av deras existens. Så vitt jag minns hade de sitt säte i Örebro.

I sponsringsavtalet fanns det inskrivet att som motprestation till att Stefan försågs med löparskor så ville Player att han skulle sälja skor åt dem. Kundunderlaget fanns främst inom Uppsala IF och bland motionärer i Lövstalöt, där vi bodde och växte upp. Vårt förråd nere i källaren inreddes med enkla hyllor på konsoler där skokartongerna staplades och kunderna strömmade till efter att de ringt och förvarnat om att de skulle komma. En inte oansenslig andel av gräddan av UIF:s juniorer bar därför Players skor under denna tid.

Så vitt jag minns blev förhållandet mellan Stefan och Player kortvarigt. Skoförsäljningsverksamheten pågick under något halvår nere i vår källare och lika länge varade sponsorsavtalet. Stefan tyckte inte att skorna höll måttet och han övergick antagligen till något av de stora märkena. Players skor var blå med en gul krumelur på sidorna, i samma nyanser som på svenska flaggan. Skorna signalerade därför svenskhet och även en viss kvalitét. Prislappen var i paritet med Nike, Puma och andra stora skomärken på den tiden. Kanske var de till och med lite dyrare!? Jag minns att folk knorrade lite över prislappen men att Player betraktades som något ganska exklusivt inom Uppsala IF på den tiden.

Om någon läsare vet något om Players öde så skriv gärna en kommentar om detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar