tisdag 13 oktober 2009

Framsteg sedan förra sommaren.

Sommaren 2008 var bedrövlig. Åtminstone vad gäller min fysiska status som då lämnade en hel del övrigt att önska. Efter nära 8 månader utan fysisk aktivitet vägde jag 86 kg och mina två första "löppass" i trakterna kring vår sommarstuga mellan Västervik och Oskarshamn var mycket jobbiga. Trots att jag tog i för allt vad jag var mäktig lyckades jag inte få till en bättre fart än c:a 6.20/km i genomsnitt. Formen var bedrövlig rent ut sagt.

I slutet av juli 2008 bar det av till alperna och Tour de Mont Blanc tillsammans med en kompis (se bilder därifrån i min facebookprofil ). Under en veckas stora vedermödor med 22 kg på ryggen och ca 1500 höjdmeter upp och ner varje dag lyckades jag dock tappa ett par kilo. Att min puls låg mellan 150 och 170 slag i minuten större delen av dagarna är nog ingen stor överdrift. Ibland var jag så trött att jag knappt orkade lyfta fötterna eller ens blicken från stigen, medan min kompis som hade sprungit Stockholm Marathon tidgare under sommaren till och med kunde njuta av de vackra omgivningarna.

När jag kom hem märkte jag att det gick lättare i löpspåret och den 8/8 tillryggalade jag min runda på 6,6 km tillryggalades åtta minuter snabbare än bara en månad innan. Det var nog tack vare den förbättringen, som var mycket inspirerande, jag kom igång med min löpning igen. Min vikt...ja, den ligger idag på 76 kg (är 176 cm lång).

Därefter började jag springa mer regelbundet och är ju numera nästan helt besatt av det här med löpning. Årets (ganska realistiska) mål på Lidingöloppet var under 2.35 men tyvärr fick det ju ställas in pga. halsont. Nästa år siktar jag ner mot 2.25.

Men mer om mina målsättningar i ett senare inlägg.

6 kommentarer:

 1. sommarstuga mellan Oskarshamn och Västervik alltså?? Själv är jag uppvuxen i metropolen Figeholm - ett litet kustsamhälle 20 km norr om Oskarshamn. Är det bekant??

  SvaraRadera
 2. Figeholm ligger c:a 1,5 mil från vår stuga. Vi brukar handla på Konsum i Fårbo när vi är i de trakterna. Figeholms marknad är en årlig tilldragelse som brukar locka min sambo och andra...

  SvaraRadera
 3. Ack nostalgi, Figeholms marknad...ja där sprang man omkring med ärtrör och pricksköt på tjejerna när man var barn...kul!

  Fast jag brukar presentera mig med att jag är från Oskarshamn för att ge folk åtminstone en sportslig chans att veta var det ligger...

  SvaraRadera
 4. För att göra det enkelt för mig brukar jag säga att sommarstugan ligger utanför Västervik när folk frågar, trots att det är lika långt till Oskarshamn (c:a 3,5 mil). Anledningen är att det är i Västervik vi brukar "hänga" mest. Oskarshamn besöker vi väldigt sällan, tyvärr.

  SvaraRadera
 5. Ja Västervik har lite mera sommarfeeling över sig i hamnen jämfört med O-hamn. Några tips i Oskarshamn är annars Gunnarsö havsbad med både sandstrand och klippor eller en utflykt med turbåt till Blå Jungfrun, brukar vara uppskattat av barn även om det är en hög och stor ö att gå runt...

  Nu ska jag sluta tjata om Oskarshamn :-)

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera