torsdag 27 maj 2010

Marathondrömmen lever vidare.

Roadrunner har inte släppt planerna på att komma till start. Lång ifrån. Men någon mer löpning innan den 5:e juni blir det inte. Igår skulle det blivit ett långpass. På cykel! Dessvärre kom annat emellan, som ”annat” så ofta gör.

Långpasset på cykel blir idag istället. Utöver det blir det lite löpstyrketräning för att inte mina löpmuskler ska förtvina helt. Hittills denna månad har jag lyckats få till blott 55,6 km, fördelat på fyra ynka pass. I skrivande stund gäller marschtempot 5:15/km under maran, vilket i och för sig kan komma att revideras både upp och ner. Det får bära eller brista.

Jag kan också berätta att jag hittat en mirakelövning för min stackars vad. Jag har utvidgat standardövningen ”stå med foten uppvikt mot en dörrpost och ta spjärn med händerna” till att dessutom vrida på överkroppen. Med höger fot uppvikt vrider jag överkroppen åt vänster. Det sträcker ut precis den stramande muskeln och det känns fantastiskt bra. Prova själva! Jag tror att den gjort underverk med vaden eftersom det känns mycket bra sedan jag började med den (igår!).

Jag jobbar i ett kontorslandskap där dörrposter är ett sällsynt inslag. Därför smyger jag istället iväg till toaletten ett par gånger om dagen och utför övningen. Hmm… vid närmare eftertanke… även om det skulle finnas gott om dörrposter skulle jag nog ändå föredra enskildheten inne på toaletten.

Mina senaste inlägg har dessvärre handlat mycket om min vad och det har, som ni säkert märkt, inte varit lätt att hitta slagkraftiga rubriker. Här är en som jag av lätt insedda skäl övergav häromdagen:

Vad fan är det för fel på vadfan?

3 kommentarer:

 1. Vad fan vad fan...Ska testa den här övningen, sträcker den då inte ut också ITB-senan över knät också?

  Hoppas på att få träffa på dig på Östermalms IP nästa lördag!!

  SvaraRadera
 2. Din vadstretching är ju faktiskt suverän. rekomenderas!

  SvaraRadera
 3. Instämmer med Lars, väldigt bra.

  PS, kika in på bloggen för lite inspiration från gårdagens snabbdistans!

  SvaraRadera