fredag 7 maj 2010

Ingen start i morgon - Istället: några öl och god mat med kompisar i kväll.

Nix. Det blir ingen tävling i morgon för Roadrunners del. Halsen är något bättre men det onda i benet dröjer sig kvar. Kvällens planer ändras därmed rejält. Istället för att sitta och läppja på mineralvatten under den kommande fredagskvällen tillsammans med några kompisar på en restaurang i Uppsala, kan han passa på att till och med ta sig en liten bläcka.

Av de sex senaste tävlingarna jag anmält sig till har jag fått ställa in fem på grund av sjukdom. Eller nåja… om man ska vara noga så ställdes Spring Cross in pga. dubbelbokning. Rent statistiskt talar detta tyvärr för att det inte blir något Stockholm Marathon för min del. Utifrån utfallet av mina senaste sex tävlingsanmälningar uppskattar jag sannolikheten för att jag kommer till start på maran till 1/6 (suck… nu börjar jag med mina siffror igen. Jag erkänner… jag är yrkesskadad).

Men denna eländiga statistik ska givetvis bättras på. Jag SKA starta på maran. Punkt slut! När det gäller Milspåret den 25/5 skrev jag under förra veckan att jag skulle anmäla mig. Det gjorde jag också, men när jag skulle ordna med betalningen över nätet protesterade systemet eftersom jag tydligen hade tomt med pengar på kontot (som så ofta dagen innan lönen :-)). Någon anmälan blev det alltså inte då och jag har inte heller tagit tag i saken efteråt. Jag tror att jag avvaktar lite nu och ser hur det utvecklar sig med vaden. Ingenting får äventyra maran, som jag ser som årets höjdpunkt inte bara i löparsammanhang.

En liten reflektion. I måndags var jag med äldste sonen på hans friidrottsträning på Studenternas IP i Uppsala. Medan barnen övade kulstötningsteknik iakttog jag en kille som sprang på löparbanan. Det såg inte ut att gå jättefort men jag kunde förstås inte låta bli att undra hur fort det gick. Han sprang ett tiotal varv i jämn hastighet och jag passade därför på att ta tid på ett av varven. Det visade sig gå på 1:34, vilket motsvarar 3:55 min/km.

Så det är så sub 40-tempo ser ut alltså!? Det ser ju onekligen inte så svårt ut. Det borde man väl kunna klara… :-). Hmm…

Kvällens träff med mina kompisar har varit planerad sedan länge och eftersom jag fram till och med förra helgen trodde att Kungsholmen Runt skulle gå på söndag var jag entusiastisk och tänkte att ett par öl kan jag väl klara av utan att det påverkar min prestation alltför mycket. När jag blev på det klara med att tävlingen skulle gå på lördagen ställde jag, lätt besviken, in mig på att få dricka mineralvatten istället. Men nu ser det ju lite ljusare ut på den fronten igen.

Till er som ska springa i morgon önskar jag i alla fall lycka till. Era resultat kommer jag att kolla upp på nätet i morgon eftermiddag, i alla fall de av er som jag känner till namnet på . Framför allt önskar jag Staffan lycka till med sub 90-målet och att Petra klarar sub 50 på 10 km.

9 kommentarer:

 1. Hmmm - tråkigt men sunt är miun spontana reflektion. Och då tänker jag mest på löponingen (även om en bira eller två är trivsamt)! För en annan ostatistiker kan jag bara säga - Klart du startar på maran! Jag har inget som helst vetenskapligt underbyggt underlag för detta påstående, men känner liksom det på mig... Krya på kroppen och var rädd om knoppen!

  SvaraRadera
 2. Rättare sagt: kloka beslut (pluralis) angående såväl lopp som bläcka.

  SvaraRadera
 3. Den där risiga statistiken på 1/6 måste du ju bättra på. Synd att du inte kan kuta imorgon men det kommer alltid fler lopp. Njut av ölen och så kan du småle lite när regnet vräker ner imorgon vid lunchtid.

  SvaraRadera
 4. Jag sympatiserar med ditt beslut. Det känns som att jag själv skulle vara bättre på att dricka öl än att springa halvmaraton, men det är ju en kväll imorgon också.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Kul att följa din blogg, för vi har samma mål (sub40). Upptäckte att du var snäppet snabbare än mig på premiärmilen (43:55 hade jag). Efter det har jag kört på skapligt och satte PB i tisdags med 40:43. Kändes hur skönt som helst, och nu satsar jag på milspåret den 25:e. Hoppas vaden frisknar till snart!
  Mvh Micke

  SvaraRadera
 6. Klokt beslut och tack så mycket för lyckönskningen!!!

  SvaraRadera
 7. Dricker du fortfarande öl? Vad händer?

  SvaraRadera
 8. Kul att följa dig, vi kanske ses i spåret!
  http://naturetraining.wordpress.com/

  SvaraRadera