tisdag 4 maj 2010

Kungsholmen Runt hänger löst.

Inom loppet av några dagar har Roadrunner nu sprungit både sitt kortaste pass OCH sitt långsammaste pass på mycket länge. Igår kväll gav han sig ut för att se hur det stod till med den kärvande vaden. Det blev lite drygt 16 km i mycket långsamt tempo. Känslan under tiden löpningen pågick var bra... men idag känns den inget vidare.

Idag är känslan densamma som efter min förra runda på valborgsmässoafton. Det stramar och drar i nämnda muskel, men när jag varit i rörelse ett tag släpper det nästan helt. När jag suttit stilla ett tag, blir jag tvungen att halta lite när jag börjar gå.

Det första jag gjorde när jag kom till jobbet idag var att beställa massage. Jag fick en tid i morgon eftermiddag.

Detta är givetvis mer än lovligt irriterande! Jag har verkligen sett fram emot Kungsholmen Runt men om jag känner så här är det ju inte något vidare klokt val att ändå springa.

Jag har funderat lite på vad det kan vara. Jag tror inte att det är en muskelbristning eftersom en sån kännetecknas av en punktvis smärta. Det är hela muskeln som gör ont för min del. Är det en muskelbristning sägs det inte vara särskilt skönt med massage. Jag har provmasserat det onda området och det känns ljuvligt.

Signaturen //P skrev i en kommentar till gårdagens inlägg att det kan vara den mindre insmickrande åkomman ”gubbvad” jag drabbats av. Gubbvad vill man ju inte gärna drabbas av, men det känns okej om den skulle ha ett annat namn:-). Orsakerna bakom en dylik vad kan enligt artikeln jag länkat till vara flera, men den som känns mest trolig för min del är monotont löpsteg, vilket jag i högsta grad hade under mina 33 km förra veckan då jag tror att det börjarde göra ont.

Nu blir det som sagt massage, tåhävningar, stödstrumpa och kanske magnesium- och kalciumtillskott.

5 kommentarer:

 1. Krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Bra att du får massage och att du börjat agera direkt och inte varit "macho" och väntat för länge.

  SvaraRadera
 3. Gahhh - typiskt! Kan rekommendera tåhävningar och neoprenskydd för vaden. Funkade för mig och det släppte rätt snabbt! Håller tummarna!

  SvaraRadera
 4. Det kanske är lite sent nu resp lite tidigt, men har du provat lägga in några km med mellan- eller framfotslöpning då och då. Ta o läs på om det om du inte har provat det. När jag läste det där med monotont löpsteg var min reaktion att något sådant borde hjälpa mer än stödstrumpa etc, in the long run. Känner några löpare som har börjat med MTB-skor vid liknande problem. Jag brukar löpa ett pass i veckan med nike free skor för att variera belastningen till exempel. Annars brukar jag få problem med allt möjligt när jag kommer upp i 40-50km i veckan, vilket jag i och för sig inte klarar nu pga mystiska virus och sånt.

  Lycka till !

  SvaraRadera
 5. Aj aj aj! Hoppas du är i form till helgen! Lycka till!

  SvaraRadera