torsdag 6 maj 2010

Ännu osäkert om det blir start på lördag

Att säga att Roadrunner är extremt löpsugen nu är ingen överdrift. Fortfarande är det osäkert om Kungsholmen Runt är aktuellt för honom, men just nu är inte vaden det största orosmomentet. Sedan i förrgår kväll kliar det nämligen lite i halsen och har det inte släppt i morgon blir det ingen start för hans del.

Vaden är mycket bättre idag. Igår gick jag till en stor idrottsbutikskedja i Fältöversten och köpte mig ett neoprenskydd (på Magnus inrådan). Utanpå det bär jag kompressionsstrumpor och är dessutom nästan konstant insmetad med Voltaren Gel. Gårdagens massage bidrar säkert också till förbättringen.

Men HELT bra är det inte, och i skrivande stund lutar jag åt att skippa tävlingen på lördag. Eventuellt kan det bli Spring Cross på söndag istället. Jag vill ju inte riskera att det blir värre, varken i vaden eller i halsen, och äventyra träningen inför maran den närmaste tiden.

I alla fall så har jag hamnat i startgrupp 2, vilket ju är bra om jag lyckas komma till start.

En liten tröst just nu är att jag äntligen kommit till skott och beställt en Garmin 405 som jag suktade efter i vintras. Häromdagen fick jag den dessutom levererad. Av lätt insedda skäl så har jag inte hunnit prova den än, men det verkar vara en intressant liten manick. Men någon kärlek vid första ögonkastet var det inte frågan om (som jag för övrigt inte tror på), men jag tror på starkare känslomässiga band på längre sikt, t.ex. när den kommer att göra mig sällskap på maran.

7 kommentarer:

 1. Sikta inte för hårt på SpringCross till på söndag bara. Det går ju också på lördag. ;)

  SvaraRadera
 2. Hahaha.. nu förstår jag. Jag har hela tiden, fram till och med förra helgen, fått för mig att BÅDE Kungsholmen Runt och SpringCross skulle gå söndag den 9/5. Men, som sagt, förra helgen upptäckte jag att Kungsholmen Runt går på lördag och då tänkte jag att SpringCross fortfarande går på söndag. Jag kunde ju inte ha tagit fel på BÅDA loppen. Men det kunde jag tydligen…

  Jag är dessutom anmäld till loppen… :-/.

  SvaraRadera
 3. Hmm - trist sånt där skadetjafs! Hoppas verkligen du känner dig bättre snart - oavsett start (vilken dag det än är)! Jag ska bidra med lite positiv energi mentalt:-) Lycka till!!!!

  SvaraRadera
 4. Som jag sagt tidigare: håll fokus på maran. Med fyra veckor kvar är marginalen för skador noll. Själv känner jag i tillräckligt god form för att springa, men i lugnt tempo.

  Neopren?

  Jag har köpt en Forerunner 405 till frun ;-) Till skillnad från 305:an så är den ganska krånglig att hantera tycker jag. Det krävs ganska mycket "träning" för att fixa inställningar etc.

  SvaraRadera
 5. Krya på dig! Både i halsen och i vaden

  SvaraRadera
 6. Trist det där, verkligen dålig tajming med skador...

  Själv tycker jag voltaren piller funkar bättre än gel även om jag inte är så mycket för piller heller.

  Har du haft 305 tidigare och bytt upp dig eller gick du direkt på 405?

  SvaraRadera
 7. Det låter bra att du du tar det lite lugnt och tar hälsan - och maraträningen - i första hand. Neopren för att hålla leder varma är bra, men salvor har aldrig funkat för mig. G305 är en trogen följeslagerska sen ett år tillbaka och IMHO slår den allt. GPS-chipet är lite lamt. Det ska va bättre på 405:an. Lycka till med den och hälsan !
  /Anders@LB.wp

  SvaraRadera