onsdag 9 december 2009

Känslan efter söndagens långpass

Efter söndagens 30 km kände jag mig förvånansvärt pigg. En smula stel i benen på måndagen och en lätt smärta under knäna var i princip alla biverkningar passet bar med sig. Påpassligt nog var jag på massage på måndagförmiddagen vilket säker bidrog till att jag kände mig ännu piggare. Hursomhelst så blev det vila från löpning i måndags.

Igår hamnade jag på Sportlife Garnisonens löpband som jag brukar göra när jag känner att jag har tid att lämna mina arbetsuppgifter för ett tag. Jag sprang 12 km som kändes tyngre än normalt. Efteråt kände jag en smärta som påminde om träningsvärk i benen som säkert var sviter efter söndagens långpass, trots att jag inte kände någonting innan löpbandspasset. Men huvudskälet till att det kändes trögt var nog ändå att jag hade glömt min vattenflaska på mitt arbetsbord. Svettades som en gris gjorde jag i alla fall, trots att jag lyckades undvika det löpband jag hamnat på flera gånger där det hänger en kraftigt värmealstrande lysrörslampa ett par decimeter ovanför huvudet.

Ett tips för den som har problem med att löpbanden alltid är upptagna eller att man bara får springa i typ 40 minuter innan man måste lämna över det till någon annan väntande, är att löpbanden på Sportlife Garnisonen alltid är lediga om nu läsaren råkar jobba i eller vara från Östermalmstrakten. Någon regel om begränsad användning verkar det inte heller finnas. Av de sex eller sju löpband som finns där har högst tre varit upptagna då jag varit där, trots att det varit efter 17-tiden på eftermiddagen då det brukar vara som mest folk på gymmen. Inte sällan är jag helt ensam.

4 kommentarer:

 1. Bra blogg du har den hade jag missat totalt..
  Vi har bara två löpband på "mitt" gym och det finns nästan alltid minst ett ledigt :-) kan ju bero på att besökarna inte irekt är av löparkaraktär vilket jag tackar för...

  SvaraRadera
 2. Jag går på Friskis & Svettis Ekeby här i Uppsala och där är löpbandet ALLTID upptagna - oftast av någon brud som GÅR... Gah! Får väl söka ett jobb som ligger nära Garnisonen :)

  SvaraRadera
 3. Här är en till "ny" läsare. Väldigt inspirerande blog du har!

  SvaraRadera
 4. @Piratfarsan: Välkommen. Jag brukar titta in på din blogg då och då! Så ditt gym är ett byggargym? Det är inte mitt men trots det finns det ändå alltid plats på löpbanden.

  @Petra: Jag hängde en hel del på F&S i Ekeby förra sommaren när de byggde om på Väderkvarnsgatan. Då var jag fullständigt ointresserad av deras löpband och övrig motionsutrustning, trots att det blev en och annan löptur runt om i Uppsala. Har själv inte gymtränat någonting alls sedan i början av september men ska komma igång så smått efter jul. Men då inte alls så tungt som jag kört hittills i mitt liv.

  @Snorkkis: så du har hittat hit också!? Kul! Har kollat in din blogg ett par gånger och gillar den.

  SvaraRadera