onsdag 30 december 2009

2010 - året då det gäller

Just nu känns det inte så roligt med lågpulsträningen. De låga temperaturerna gör det svårt att tolka resultaten samt se om några förbättringar med avseende på formen gjorts. Om vi bortser från att det just nu är c:a 20 grader kallare ute än för en månad sedan så ser det inte bara ut som om utvecklingen stagnerat utan även som om jag just nu upplever en tillbakagång. Kilometrarna går c:a 20 sekunder långsammare nu än vad det gjorde för en månad sedan. Om man dessutom tänker på att att jag borde utvecklats ytterligare på den tiden så går kilometrarna kanske 30-35 sekunder långsammare än vad man skulle kunna förvänta sig.

Men jag ger inte upp. Jag kommer att hålla fast vid lågpulsträningen i ytterligare två månader och förhoppningsvis går temperaturen upp ganska många grader så att jag kan få till pass som i alla avseenden är jämförbara med mina pass för en månad sedan då det gick riktigt bra. Ett MAF-test vore ju roligt att få till.

2010 är året då det gäller. Jag har tre målsättningar (som jag nu nämnt ett antal gånger):

-sub 40 minuter på milen
-sub 3.30 på maran
-sub 2.25 på Lidingöloppet.

Just nu längtar jag sanslöst mycket efter att få springa lite fortare. I början av mars är det dags att prova vad benen går för efter dryga fyra månader av lågpulsträning. Jag har egentligen ingen aning om vad jag kan prestera i maxtempo och det känns mycket spännande inför tempohöjningen om två månader.

I morgon kommer jag att springa årets sista pass. Jag satsar på 15 kilometer och kommer då antagligen att säkra första platsen på kommuntoppen på jogg.se (som jag egentligen inte bryr mig så mycket om men ändå tycker är lite roligt).

I morgon kommer också sammanställningen av träningen under 2009 som utlovat.

3 kommentarer:

 1. Det var inga dåliga målsättningar! Och etta på kommuntoppen inger respekt minsann :) Lycka till med ditt tränings-2010!

  SvaraRadera
 2. Lågpulsträning ÄR tråkigt, men nyttigt... Du är stark mentalt som orkar fortsätta och kommer dra nytta av det hela 2010. Du kan påminna mig om lågpulsträningens existens när jag skadar mig pga överbelastning :-)

  Inga mål på halvmaran? Själv har jag 2.45 på LL som en joker bland målen, inget prioriterat dock.

  SvaraRadera
 3. @Petra: tack! Att hålla mig i topp i Uppsala är inget jag kommer att sträva efter under 2010 men när jag av en bloggkollega fick reda på att jag låg där måste jag erkänna att jag ansträngde mig lite för att ligga kvar på första platsen.

  @hempa10: jo, visst har jag mål för halvmaran. Jag glömde visst att skriva det i inlägget. Så här ligger det till... 10 km är rena sprintdistansen om man jämför med halvmaran, Lidingöloppet och marathon. Så... när det gäller mina mål på de längre distanserna så går de hand i hand. Har jag ett mål på 2.25 på Lidingöloppet så tror jag att jag borde klara <1.30 på halvmaran och <3.30 på maran. Att jag nämner de som separata mål är nog mest för att få det att se lite mer ambitiöst ut:-).

  2.45 på Lidingöloppet skulle du nog greja idag till och med, tror jag. Om du ska greja sub 40 i höst så kommer du nog att springa Lidingöloppet runt 2.30 om du tränar mycket backar och långpass som du tränar idag.

  SvaraRadera