söndag 24 januari 2010

Sämre löpande på löpbandet.

Äntligen får jag tid att skriva något om fredagens löpbandspass men den trogne Roadrunner-läsaren har redan snappat upp några kortfattade ord om hur det förlöpte i en kommentar till fredagens inlägg.

Mycket riktigt gick det som jag befarade: en märkbar försämring sedan mitt förra (lika långa och lika "intensiva") löpbandspass för två veckor sedan.

(för två veckor sedan) sprang jag med snittpuls på 137 på 6.02 min/km under exakt en timme. Den timme jag spenderade på löpbandet i fredags, med samma snittpuls, gick i 6.06 min/km. Det är uselt men inte lika uselt som jag förväntade mig med tanke på hur mina utomhuspass har gått på sistone. Som regel har det ju gått lite långsammare på löpband än utomhus och i så fall hade fredagens pass gått i uppskattningsvis 6.25 min/km. Jag är glad att det inte blev så men knappast lättad.

Idag tänkte jag försöka få till ett hyfsat långt utomhuspass. Frågan är bara när. Dagen är i princip fulltecknad med aktiviteter men det ska gå att få loss lite tid i eftermiddag eller mot kvällen.

I eftermiddag ska debutera som friidrottstränare för Uppsala IF:s 00:or. Den ordinarie tränare har åkt till USA för att plugga och man har inte lyckats få fram någon ersättningstränare. Tränarrollen har därför hamnat hos oss föräldrar under en period tills en ny tränare rekryterats. Hursomhelst ska det bli ganska kul.

Något annat jag tycker är minst sagt kul är kommentarsaktiviteten på sistone. Jag uppskattar mycket era kloka, stöttande och engagerade kommentarer.

3 kommentarer:

  1. Hoppas du får till ett bra långpass snart! Heja Roadrunner!

    SvaraRadera
  2. Håller med Petra! Good speed (istället för God speed, hehe). Ska bli spännande att höra. Ligger lite efter tidsmässigt men är nöjd med mina 14 km i 6.23-tempo. När du får fart kan du väl berätta för mig hur man gör :-)

    SvaraRadera
  3. By the way! Du har en surpriiiis att hämta på min blogg...

    SvaraRadera