tisdag 12 januari 2010

Roadrunner fick en chock efter dagens vägning.

I gårdagens inlägg skrev jag att jag vägde drygt 76 kilo. Nej, det var ingen lögn eftersom det var vad jag trodde att jag vägde. Jag gjorde det nämligen senast jag vägde mig, vilket var ungefär i slutet av november.

Vågen visade för bara en liten stund sedan 73.5 kilo!!! Det var i det närmaste chockartat att upptäcka. Så lite har jag inte vägt sedan jag var 19 år. Och det är fullständigt oacceptabelt!! Nu måste jag komma igång med styrketräningen igen för att återfå min förlorade muskelmassa. Min MAF-träning är förstås också en förklaring eftersom jag i huvudsak använder fett som energikälla under mina löprundor.

Efter en titt i spegeln kan jag konstatera att viktminskningen i huvudsak måste bero på att jag förlorat kroppsfett men självklart har jag också tappat rejält med muskelmassa. Så sent som under dagens frukost läste jag i en bok (Aerob och Anaerob Träning) att endast två veckor vila från styrketräning kan ge en minskning i muskelmassa på upp till 20 procent.

Enkel matematik ger då att man efter tio veckors uppehåll tappar inte mindre än 100 procent av sin muskelmassa. Vad ger då ett uppehåll på 25 veckor i förlorad muskelmassa? 250 procent... eh, eller hur var det nu? :-D.

Utifrån ovanstående räkneexempel är det mycket svårt att tro att Roadrunner faktiskt har en fil.mag. i matematik. Detta skyndar han sig att tillägga för att inte äventyra förtroendet och de eventuella tankar som finns om hans förståndsgåvor hos sina läsare:-). Om vi dessutom har i åtanke att Roadrunner bara för någon vecka sedan gav sig ut i -22 grader för att springa 14 kilometer så borde tankar om hans förstånd inte vara särskilt höga, hehe!

För att återfå sin 250 procentiga minskning (:-D) av muskelmassa kommer Roadrunner att plocka fram den påse med proteinpulver som han köpte i juni. Då styrketränade han fortfarande idogt och av den femkilospåse han då köpte finns det ungefär tre kilo kvar. Dessa kommer Roadrunner se till att göra slut på å det snaraste, och då i kombination med styrketräning.


Invägning år 2lax10, som Roadrunner fått höra
av sina drygt 10 år yngre kolleger att år 2010 ska
utläsas. Bortsett från de åtgärder han nu tänker vidta
för att höja denna siffra med 4-5 kg så påminner
denna bild även honom om att det är dags att
klippa tånaglarna. Denna bildtext får honom
dessutom att fundera över om han ska fortsätta
skriva om sig själv i tredje person?

8 kommentarer:

 1. Tycker helt klart att Roadrunner ska fortsätta att skriva om sig själv i tredjeperson. Bara det gör det extra roligt att läsa... :-)

  SvaraRadera
 2. 70 kg vid Stockholm Marathon senare i år, he he?? Kan bli svårt att hejda det där! Själv är jag ju en muskelknutte på 68 kg, 183cm...

  SvaraRadera
 3. Konstaterar - med 84 kg fördelade på 182 cm - att tiden borde divideras med vikten för ett mer rättvisande resultat!

  SvaraRadera
 4. Shit(på ren svenska)!
  Konstaterar med viss panik att mina 93 pannor är mycket att bära på. Trösten är dock att jag är på väg åt rätt håll. För min egen del skulle 73 kg vara en fröjd, men jag kan förstå dina tankar ändå. De är väl som mina tankar om mina 93 fast tvärtom :-) Håller tummar å stortår för att ditt pulver har den förväntade effekten!

  SvaraRadera
 5. Men herregud! Hur lång är du, Roadrunner? Jag väger själv 70 pannor till 1,76 m... Du får se till att peta i dig duktigt av det där pulvret, du kan få min burk också! :-)

  SvaraRadera
 6. Jag har gått samma väg under hösten... Styrketräning och snickersdiet beordrad av frun.

  SvaraRadera
 7. @Tobias: Att skriva i tredje person är ett väl beprövat litterärt stilgrepp och det kommer jag säkert fortsätta med då och då. Det känns som om tredjepersonsformen ger en lite självdistans:-).

  @Staffan: Det blir svårt att hejda men jag ska göra allt som står i min makt. Eftersom det inte finns mycket mer fett att ta av så gäller det bara att behålla och förhoppningsvis öka muskelmassan.

  @Lars: Kanske tiden per BMI skulle vara ett ännu mer rättvist mått. Då ligger du nog ganska bra till!

  @Magnus: få ligger på sin idealvikt. Somliga ligger några kilo över och några under där du och jag representerar varsin sida. Kanske blir det lika svårt för mig att gå upp som det är för dig att gå ner, om jag ska fortsätta hålla mig kring 20 mil i månaden.

  @Petra: Även jag mäter 176 cm. Jag meddelar när jag satt i mig allt mitt pulver:-).

  @Joel: Min sambo har också klagat. Någon snickersdiet kommer inte på fråga men kanske en hutt olivolja då och då.

  SvaraRadera
 8. Fortsätt du skriva i tredjeperson!

  Fick själv som förslag från frun att börja med proteinpulver tidigare idag, måste kolla med henne om hon också börjat läsa din blogg :-)

  SvaraRadera