söndag 20 juni 2010

Lååång väg tillbaka!

Det skulle dröja ända till lördag eftermiddag innan Roadrunner äntligen kom ut på sin löprunda. Längden på passet var det inget större fel på: 16,6 km men tempot lämnade en del övrigt att önska. Nu höll i och för sig Roadrunner igen en hel del men 5:43/km ska egentligen inte vara det minsta jobbigt. Det var det igår, tyvärr!

Ja, vad ska jag säga... jag försökte hålla ett tempo så att pulsen skulle hålla sig kring 145 bpm. Det var i sig inga problem. Passets inledande kilometrar gick i 5:20-tempo medan de sista gick i 5:55-tempo (med bibehållen puls kring 145 bpm). Det är ju något alldeles bedrövlig vad jag har tappat form!

Jag försöker att inte låta mig nedslås av detta men det är svårt. Det har ju tyvärr blivit väldigt lite löpning på sistone. Sträckningen kände jag av lite grand men inte så pass att den ensam förklarar varför det gick så dåligt.

Så, vad är min plan nu närmast? Att sakta men säkert bygga upp min tappade form. Till att börja med kommer det att bli vanlig distanslöpning i högst medelintensivt tempo. Mer detaljerat än så har jag inte smidit mina planer än.

Det var grymt varmt under gårdagens pass och direkt efter avslutat träning var det dags för familjen att gå på fest. Det var så bråttom att jag helt glömde att dricka innan. När vi kom till festen kände jag mig nästan lite illamående av vätskebristen och istället för att ta ett glas vin höll jag mig det första två timmarna till att bara dricka vatten. Sju eller åtta glas Loka med mangosmak hällde jag i mig innan jag var redo för att gå lös på vinboxen. Vinet rann i mig i samma tempo som jag tidigare druckit vatten och strax var jag på ett strålande humör igen, dagens motgångar till trots.

9 kommentarer:

 1. Håll dig borta från brännbollen och kör på i Röbospåret så är du nog back in shape på notime. Tror jag.

  SvaraRadera
 2. Ja man tappar fort men du är snart tillbaks. Bara du tränar förståndigt... ;-)

  SvaraRadera
 3. Du är snart tillbaks! Det var ju inte så länge sedan du klättrade ur svackan du hamnade i med MAF-träningen? Och då kom du ur skalet i toppform... :-)

  SvaraRadera
 4. Japp - jag tror som de övriga! Nånstans därinne finns det en högform gömd. Var bara varsam när du plockar fram den för några skador vill vi inte höra talas om nåt mer!

  SvaraRadera
 5. Du kommer snart igen - det suger att känna så där när man är ute, oavsett på vilken nivå man är! Jag hade magsjuka och hade en hel vecka av sådana där pass innan det blev någorlunda ok igen!
  KOm igen, du klarar detta med, ladda ordentligt med vätska (läs: vatten) innan bara! :)

  SvaraRadera
 6. @Alla: Tack för stöd och pepp. Hade jag fått läsa en kommentar i stil med "Tyvärr Henrik, men du kanske är tillbaka i samma form till nästa säsong" hade jag nog övervägt att ge upp.

  Nu blir det träning, och det utifrån bästa förstånd.

  SvaraRadera
 7. Hoppas det inte blev lika många glas vin som det blev Loka. Kanske inte det bästa sättet att komma i form :-)

  SvaraRadera
 8. Det blir bra. Jag lovar! :) Själv har ju inte mycket att skylla på mer än min inbillade förkylning. Hoppas träningsmotivationen infinner sig i midsommar mellan sill och nubbe..

  SvaraRadera
 9. Jag citerar min coach "det går upp och ner med löpning, ibland vet man varken ut eller in - me så plötsligt kommer storformen". Kanske lite fler kortare snabbdistanspass och grisintervaller kan kicka igång formtoppen? :-) Du får haka på oss i Stadsskogen!

  SvaraRadera