tisdag 8 juni 2010

Att anmäla sig till så många lopp som möjligt

Någon i Roadrunners närhet, han minns inte vem, påpekade det kloka i att för hans del anmäla sig till så många lopp som det överhuvudtaget är möjligt. Med tanke på den bedrövliga statistiken över inställda lopp borde en fulltecknad tävlingskalender ge honom möjlighet att kunna ställa upp i åtminstone ett par av loppen.

Jag skrattade först, men vid närmare eftertanke kanske det inte är så dumt. Höstens tävlingar jag är anmäld till så här långt är Stockholm Halvmaraton, Lidingöloppet samt Hässelbyloppet. Sedan igår är jag också anmäld till Åland Maraton. Nu ska jag också anmäla mig till Midnattsloppet och kanske ytterligare något lopp.

Med fem tävlingar inbokade under ett spann på lite drygt två månader vore det väl då själva f-n om jag inte kunde springa åtminstone en av dem:-). Om det vill sig riktigt väl kanske jag till och med kan springa samtliga. Men det är nog för mycket att hoppas på...

7 kommentarer:

 1. Hehe - ja sannolikheten för träff är ju större med hagel än med kula... Kul i alla fall att se loppen. Midnattsloppet är jag anmäld till och planerar att ta Hässelby. Lidingö finns i mina tankar, men inga beslut tagna. Det vore väl f-n om vi inte lyckas få till en sammanstrålning nåt av loppen nu!

  SvaraRadera
 2. Ja, då ses vi på Stockholm Halvmarathon och Hässelbyloppet för de anmälde jag mit till igår.

  Tror att det vänder nu.

  MVH

  SvaraRadera
 3. Midnattsloppet är fullt såg jag idag, hoppas du hann anmäla dig? Du kanske rent av tog den sista platsen.
  Hur ser du på att LL30 går bara två veckor före Hässelbyloppet? Jag skulle gärna springa LL men tycker två veckor är för tajt mellan loppen.

  SvaraRadera
 4. Klart att det vill sig väl! Sluta hoppas-just do it!;-)

  SvaraRadera
 5. Så, nu har jag också gjort slag i saken och anmält mig till Stockholm Halvmarathon och Hässelbyloppet. Surt att Midnattsloppet var fullt, men då slapp jag grubbla över vilket lopp jag skulle skippa.

  Hur går det annars? Tillbaka i träning snart?

  SvaraRadera
 6. Tack alla, för påminnelsen. Nu har jag anmält mig till halvmaran + hässelbyloppet. Det är ett otroligt tryck just nu. De tre senaste åren har maran varit fulltecknat (ca); 18 dec, 5 dec och 17 nov. Snart får man anmäla sig vid målgång.
  Hur kan en statistiker som du tycka 3:30:47 är uppnått sub:)
  /Sven

  SvaraRadera
 7. @Alla: Ajdå, midnattsloppet hann jag inte anmäla mig till. Det var förstås inte bra!

  @Hempa: Jag hoppas på en snabb återhämtning till Hässelbyloppet. Om det inte hinns med så får sub40-målet i värsta fall uppnås på träning lite senare.

  @Linus: Vad har inte stört mig det minsta på två veckor. Är dock fortfarande lite tjock i halsen men räknar med att vara igång igen kanske redan i morgon eller på fredag.

  @Sven: Det finns gråzoner. 3:30-nånting känns ju av någon anledning mycket bättre än 3:31-nånting. Även om det inte innebär uppnått mål så har du ju uppskattat din kapacitet väldigt bra. Kanske var det zick-zackandet under de första kilometrarna som gjorde att du inte nådde sub 3:30? Sånt tar på krafterna.

  SvaraRadera