lördag 11 december 2010

Suck!

Motgångarna och det vanliga vardagliga jävelskapet har stått som spön i backen. I skrivande stund har det gått nästan exakt fem veckor sedan Roadrunner skrev något på bloggen senast. Anledningen är förstås att inte ett enda löpsteg tagits sedan dess, bortsett från ett 18 kilometers långpass för fyra veckor och sex dagar sedan. Det var en inte särskilt behaglig upplevelse. I synnerhet dagarna efteråt då så att säga båda ändarna av kroppen plågades av dels ömma benhinnor nertill och halsont upptill.

Jag tar det från början. Som sagt... det började med onda benhinnor och som om inte det vore nog ådrog jag mig samtidigt höstens tredje halsinfektion. Som grädde på moset hade jag dessutom ont under fötterna. Har för mig att jag nämnt denna mystiska åkomma i något av mina senare inlägg? Än idag känner jag av detta under båda fötterna. Det är som om en nerv ligger i kläm under främre delen av fotsulorna. När jag går så "klickar" det till i bland, samtidigt som det strålar i en domnande känsla i hela foten. Jag upprepar: båda fötterna!! Helskumt!

När benhinnorna började kännas okej och halsontet drog sig tillbaka blev det plötsligt för kallt ute. Kyla var inte anledning nog att hålla sig inne under förra vintern med det tycker jag tydligen nu. En vecka gick och kroppen kändes ganska okej. Planerna på att ge sig iväg ut och träna började mogna men när jag vaknade en morgon för drygt en vecka sedan hade jag ont i halsen igen, för fjärde gången i höst! Och där är jag nu. Det har blivit mycket bättre men jag ger mig inte ut med den här halsen.

Som jag skrev i en statusuppdatering på facebook. Det verkar vara något slags moment 22 jag hamnat i men jag vet inte vad som är orsak till vad. Låter jag bli att springa för att jag är småsjuk eller är jag småsjuk för att jag inte springer?

Detta borde jag naturligtvis skrivit om tidigare, men jag har väldigt svårt att tackla alla motgångar jag fått utstå sedan i april när allt skit började. Jag vill ingenting hellre än att komma igång med min löpning igen, bortsett från fred på jorden då förstås!

Vad har jag gjort istället för att springa och blogga? Liksom många andra män kan jag ägna saker och ting närapå maniskt intresse ibland. Jag har alltid något som intresserar mig mycket för stunden och man vet aldrig på förhand vad som kommer att intressera mig härnäst. Denna gång blev det tydligen privatekonomi och aktier, ett område som hittills lämnat mig kall i hela mitt liv. Jag har alltid varit av den bestämda uppfattningen att pengar förlorar sitt värde om de inte spenderas.

Nog om det. Detta är ingenting jag tänker dryfta här. Löpningen kommer att fortsätta vara ett stort intresse vid sidan om mina andra intressen. Antagligen kan jag komma igång under nästa vecka igen. Och bloggen... den kommer att leva vidare så länge det är roligt att blogga och så länge det finns något att blogga om, dvs. under förutsättning att jag kan träna.

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Möjligt att du har skrivt om detta tidigare men har du undersökt benhinnorna och behandlat det? Det behöver inte vara så alvarligt och kanske blir bra ganska snabbt om det behandlas, det andra kanske hänger ihop med benhinnorna.

  MVH

  SvaraRadera
 2. Fy fabian vad trist!
  Äter du D-vitamin? Börja genast annars! Mellan 2000-4000 E/dag. Har du, som Lennart skriver, kollat upp benhinnorna och resten av kroppen av en duktig terapeut?
  Så här kan du ju inte ha det!

  SvaraRadera
 3. Moment 22 känns allt annat än bra. Hoppas verkligen att du får bukt med alla problem för så här kan vi ju inte ha det (iofs. tycker jag dendär privatekonomi grejen låter oerhört spännande, men då är jag ju lite vrickad då det gäller sånt :) )

  SvaraRadera
 4. Kära Roadrunner! Alla som älskar att springa förstår hur du har det nu med kroppen. En läkare hade förmodligen ordinerat fortsatt vila och massor av sömn för det är det enda som hjälper förkylningar och onda ben. En dag släpper det och då skall du börja träna igen....men inte som en dåre utan som en erfaren 40+ idrottsman. Men att inte blogga under viloperioden är ett misstag.....

  SvaraRadera
 5. Vila, stretch och kyla för benhinnorna samt se över vilka skor du springer med. Mina benhinnor brukar tala om för mig när skorna jag använder börjar bli utslitna faktiskt!

  Sedan verkar det som om du väldigt ofta drabbas av infektioner. Som småbarnsförälder är vi ju utsatta men din motståndskraft verkar inte den bästa!

  Ät varierat och sov ordentligt och försök sedan göra en omstart så fort du får ordning på benhinnorna och börja då INTE med några långpass på 18km utan snarare med 5km "testa på-jogg"

  lycka till!

  SvaraRadera
 6. Ser ut som om du och jag får ha samma prio 1 den här säsongen: Hålla oss skadefria. Ta det med andra ord lugnt.

  SvaraRadera
 7. Usch ja, tråkigt tråkigt.

  Aktier är kul, i alla fall när man gör pengar på dom. I slutet av nittiotalet när IT aktierna rusade norrut så var det en snubbe som många tog häng på. Gissa vad han kallades för? Löparen! Just för att han var en löpare, fast om jag inte minns rätt så hade han ryggproblem också. Och jodå, jag köpte också något han rekade.

  Sedan så hoppas jag innerligt att du blir kvitt dina besvär väldigt snart.

  Och så önskar jag dig en riktigt god jul och ett lika gott nytt år.

  SvaraRadera
 8. Samma läge här! Kan inte räkna mina halsinfektioner, säkert tio sedan augusti. Vill bara lägga mig ner och... nä inte riktigt men nästan. Man blir fasen vansinnig! Varje gång jag blir frisk tänker jag att nu så. Börjar lungt med korta pass, minst två vilodagar mellan. Detta äter jag varje dag (efter noggranna efterforskningar att det ska hjälpa immunförsvaret): äpple, lök, grönt te, röd paprika, broccoli, kamomillte, gojibär, probiotika... Men icke. Kan man inte vara småbarnsförälder och seriös motionslöpare? Deras små händer tvättas noggrant minuten efter vi lämnar dagis varje dag. Hjälp någon?

  SvaraRadera