söndag 5 september 2010

Livstecken från Roadrunner

För att inte Roadrunners läsare ska bli oroliga känner han att det kanske är dags att leverera ett livstecken i form av ett blogginlägg. De av er som följer hans dagliga statusuppdateringar på facebook vet hur det ligger till. Förkylningen är bättre men fortfarande finns en hel del taggtråd kvar i halsen. I två veckor har han nu dragits med detta och således har det inte funnits något träningsrelaterat att blogga om. Därav tystnaden här på bloggen.

Efter ett längre uppehåll brukar det vara svårt att komma igång igen. Det kan räcka med ett par veckor för att det ska kännas som ett oöverstigligt hinder att dra på sig träningskläderna, snöra på sig dojorna och ge sig iväg ut och springa. För att jag ska känna mig extra motiverad den dagen jag är fit for fight igen har jag sett till mig att äta upp mig ett par kilo under de två veckor jag varit risig. Jag väger nu 79 kilo, till skillnad från i februari då jag vägde 73,5. I sommar hag jag dock legat kring 76 kg.

Visst är jag träningssugen men jag vet att det kommer att kännas motigt när jag väl tillfrisknat. Mina extrakilon ska bort och det å det snaraste. Bara detta kommer ge mig en extra sporre att komma igång.

Just nu ser det ut att dröja några dagar till. Halsen har känts hyfsad några dagar men idag känns det sämre igen.

12 kommentarer:

 1. Vad har du för vilopuls? Om inte pulsen är onormalt hög borde det vara ok att träna lite försiktigt.

  I vilket fall så hoppas jag så klart att du snart är uppe på banan. Det är himla trist att inte kunna träna.

  SvaraRadera
 2. Jag har gjort några mätningar av min vilopuls men eftersom det är stor variation i dessa tar jag dem med en rejäl nypa salt. Det river fortfarande ordentligt i halsen när jag sväljer och jag känner att det kan aldrig vara nyttigt att träna just nu. Jag tänker se till att vara helt frisk i minst två dagar innan jag ger mig ut igen för att springa. Förra hösten gjorde jag misstaget att ge mig iväg ut efter två helt friska dagar. Då kom halsontet tillbaka redan dagen efter, värre än innan och satt i i ytterligare tre veckor:-/. Men det klart... min vana trogen kunde jag inte låta bli att ta ut mig ordentligt under just det passet.

  SvaraRadera
 3. Kanske läge för vattenlöpning? Skonsamt för leder men du kan jobba med rejält flås om du vill.:-)

  SvaraRadera
 4. Vill du under 40 på milen är det nog minst sagt dumt att sikta på att äta upp sig. Förstår inte riktigt hur du tänker.

  SvaraRadera
 5. @Ingmarie: har hört mycket gott om vattenlöpning men för mig är det lite för bökigt att få till. Om vi bortser från Fyrisån, som jag bor praktiskt taget bredvid, så är det en bit till närmaste bad.

  @Anonym: Ja, visst är det dumt men sub 40-målet är framflyttat till nästa år. Att jag slarvar lite med med maten just nu beror på att när jag kommer igång med min löpning igen så blir det en ännu tydligare nystart än det annars skulle blivit. Framstegen kommer att synas ännu tydligare i takt med att jag går ner i vikt. Klokt eller inte, jag vet inte. Under Premiärmilen alternativt Milspåret 2011 siktar jag på sub 40. Förresten har jag inte så rysligt mycket att gå ner. Fem kilo går jag ganska snabbt, vet jag av erfarenhet.

  SvaraRadera
 6. @Ingmarie: kom just på att jag faktiskt bor bara ett par hundra meter från Fyrishov, norra Europas största badanläggning. Där skon klämmer är snarare att jag inte har tid. Löpning är mycket enklare då det bara är att börja springa när man kliver utanför porten. Ska jag börja med vattenlöpning går halva tiden åt till allt bök och stök omkring.

  SvaraRadera
 7. Jämfört med anonym så är jag inte så negativ när det gäller vikten. Ibland så får man ta igen sig ordentligt, fylla på depåerna, innan man trycker på resetknappen.

  Sub 40 milen kommer, det är jag övertygad om. Se bara till att hålla dig hel och experimentera inte för mycket. Tänk på att du är en spröd gammal man.... ;)

  SvaraRadera
 8. @BadGEAR: Tack för stödet! Jag fyller som sagt på depåerna för att tydligare markera en nystart som nu kommer att inledas senast kommande helg. Då kommer jag att styra upp kosten också.

  SvaraRadera
 9. Hang in there, snart är det 2011, som lär bli en EXTREMT snabb säsong (har jag hört) !

  SvaraRadera
 10. Förresten är jag en varm anhängare av "train fat, race slim".

  SvaraRadera
 11. Status och fler livstecken efterlyses :-)

  Sub40 på Milspåret tror jag blir tufft, tyckte den banan var rätt knölig och trångt med löpare första biten. Men en roadrunner i storform grejar 40 på premiärmilen! :-)

  SvaraRadera
 12. Grejen med vattenlöpning är att du kan göra det i stället för att kuta "vanligt" och på så vis skona kroppen samtidigt som du ändå får ett bra pass. Och du, det är väl dax för ett livstecken nu? ;-)

  SvaraRadera